Το παρόν ιστολόγιο φιλοξενεί τα πειστήρια του Γυμνασίου Σκύδρας (ΓΣ) για τη βίωση μιας μοναδικής σχολικής χρονιάς γεμάτης μαθησιακές προκλήσεις, εκπλήξεις και ανατροπές της καθημερινότητας,καθώς και πρωτοβουλίες για έξοδο από τα αδιέξοδα.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Τεκμήριο 5. Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων

 Η προσέγγιση της Αλληλεγγύης (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ σύμφωνα με την απόφαση 108906/ΓΔ4: Λειτουργία Α/Άξονας 1/Δείκτες 1,3,4,7_Λειτουργία Α/Άξονας 3/Δείκτες 1,2,3_Λειτουργία Α/Άξονας 4/Δείκτες 1,2_Λειτουργία Β/Άξονας 7/Δείκτες 2,3_Λειτουργία Γ/Άξονας 9/Δείκτης 2αποτέλεσε για το σχολείο μας ένα "ταξίδι" ψυχής και νου. Πέρασε καταρχάς από το μάθημα των Θρησκευτικών μέσα από διδαχές και παραβολές, στη συνέχεια αναπτύχθηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ως αντικείμενο ανάπτυξης ιδεών στο πλαίσιο διαφοροποιημένης διδακτικής. Τελικά κατέληξε μεταγνωστικά σε βιωματικές δράσεις. Ακολουθούν Τεκμήρια από το FB του Γυμνασίου Σκύδρας (11 και 13 Μαρτίου 2021), από αναρτήσεις μας και από άρθρα στον τοπικό τύπο. Τεκμήριο που υποστηρίζει συμπληρωματικά τη μαθησιακή διαδικασία αναφοράς μας  είναι  το 20. 

Η βιωματική προσέγγιση από τους 360 μαθητές του Σχολείου μας καταρχάς  καλλιέργησε σε αυτούς την αξία της Αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε μεγάλη στήριξη για τους  αποδέκτες των ευγενών πράξεων των παιδιών. Το ομαδικό πνεύμα, η συναισθηματική νοημοσύνη (αυτογνωσία κι ενσυναίσθηση), η δημιουργικότητα των μαθητών ασκήθηκαν και ενδυναμώθηκαν.

Η συνολική εκπαιδευτική παρέμβαση αποτελεί  μέρος και εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων.

11 Μαρτίου στις 7:47 μ.μ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Η αλληλεγγύη και η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Σκύδρας πορεύονται μαζί!
Η συλλογή από το Σχολείο μας ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας συνεχίζεται κανονικά και ολοκληρώνεται αύριο, 12-3-2021, στις 10:30πμ.
Για την ιστορία,
Ανταποκρίθηκε η κοινότητά μας σε μια πρόταση/ιδέα της εκπαιδευτικού μας Άννας Αδαμίδου και ξεκινήσαμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (παρακάτω κατάλογος).
Η διαδικασία συγκέντρωσης γίνεται στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του σχολείου μας-.
Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:
1) Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα και Κλινοσκεπάσματα
2) Απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπική υγιεινής
3) Ατομικές συσκευασίες µε μέλι, μαρμελάδα και βούτυρο
4) Ατομικές συσκευασίες σε κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια και κουλούρια
5) Ατομικοί μικροί χυμοί - σοκολατούχα γάλατα
ϐ) Μεγάλες συσκευασίες µε εμφιαλωμένα γερά
(Όλα τα είδη τροφίμων πρέπει να είναι μακράς διάρκειας)
Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές, πιστεύουμε στην έμπρακτη υποστήριξή σας αυτής της ευγενούς πρωτοβουλίας.
Ευχαριστούμε τον κο Γιάννου Δήμαρχο Έδεσσας και τον Αγγελίδη Προϊστάμενο ΔΠΕ Πέλλας για τη θετική ανταπόκρισή τους να μεταφέρουν τα συγκεντρωμένα είδη στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την αποστολή των συγκεντρωμένων ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους φίλους μας της Ελασσόνας. Ο χρόνος που διαθέσαμε είναι λιγοστός -μόλις δύο μέρες-, καθώς συμβολική είναι η χειρονομία συγκέντρωσης και αποστολής τους, συμβολική και η πνευματική τροφή/λόγια ποιητών, που τα συνοδεύει πάνω σε κάθε κιβώτιο. Λες και όλη η αγάπη μας χωράει και μετριέται σε κούτες... Τους σκεπτόμαστε, τους νοιαζόμαστε!










Eπίσης αναρτήσαμε στο FB "Γυμνάσιο Σκύδρας"...
13 Μαρτίου στις 8:41 μ.μ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Είμαστε έτοιμοι για την αποστολή των συγκεντρωμένων ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους φίλους μας της Ελασσόνας. Ο χρόνος που διαθέσαμε είναι λιγοστός -μόλις δύο μέρες-, καθώς συμβολική είναι η χειρονομία συγκέντρωσης και αποστολής τους, συμβολική και η πνευματική τροφή/λόγια ποιητών, που τα συνοδεύει πάνω σε κάθε κιβώτιο. Λες και όλη η αγάπη μας χωράει και μετριέται σε κούτες...
Τους σκεπτόμαστε, τους νοιαζόμαστε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ & ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ-ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Στην παρούσα ανάρτηση φιλοξενείται  το περιεχόμενο των αναρτήσεων του παρόντος ιστοχώρου και η απόφαση έγκρισης των σχολικών δραστηριοτήτων ...